Protein Deposu Salçalı Biftek Tarifi

Malzemeler:
1 kg. Biftek
2 kaşık yağ
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kereviz
2 diş sarımsak
1 adet soğan
1 kaşık salça
yarım su bardağı kırmızı şarap
Tuz
Karabiber
1 defne yaprağı
Hazırlanışı: Önce biftekler yağda kızartılıp tencereye alınır. Aynı yağda küçük doğranmış soğan, sarımsak, havuç, kereviz, patates, defne yaprağı kavrulur. Salça ve şarap konur. Etlerin üzerine yayılır. 3-4 bardak su ilave edilip biftekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır. Patates püresi, pilav ve makarna ile servis yapılır. Afiyet olsun.
Not: Dilerseniz bifteklerle pişen sebzeler, kaşık yardımı ile süzgeçten geçirilir; etin üzerine sos olarak
dökülür. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar