Malzemeler:
1 kg. Biftek
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kereviz
2 diş sarımsak
1 adet soğan
1 kaşık salça
yarım su bardağı kırmızı şarap
Tuz
Karabiber
Karabiber
1 defne yaprağı
Hazırlanışı: Önce
biftekler yağda kızartılıp tencereye alınır. Aynı yağda küçük doğranmış soğan,
sarımsak, havuç, kereviz, patates, defne yaprağı kavrulur. Salça ve şarap konur.
Etlerin üzerine yayılır. 3-4 bardak su ilave edilip biftekler yumuşayıncaya
kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır. Patates püresi, pilav ve makarna ile
servis yapılır. Afiyet olsun.
Not: Dilerseniz
bifteklerle pişen sebzeler, kaşık yardımı ile süzgeçten geçirilir; etin üzerine
sos olarak
dökülür.
0 Yorumlar