Kategori: Et ve Tavuk Yemekleri
Bu tarifimizde sizlere nefis ve aynı zamanda besleyici bir yemek vereceğiz. Eritilmiş kaşarlı biftek.
Malzemeler:
Bu tarifimizde sizlere nefis ve aynı zamanda besleyici bir yemek vereceğiz. Eritilmiş kaşarlı biftek.
Malzemeler:
200 gram kaşar peyniri
1 adet soğan
2 kaşık tereyağ veya margarin
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı: İlk
olarak soğan rendelenir. Suyu alınıp tuz ve karabiber atılır. Etler batırılıp
ağız kapalı olarak bir gece buzdolabında dinlendirilir. Peynir ve yağ bir
tencereye konur. Kaynar su bulunan başka bir kabın üzerinde veya çok hafif
ateşte eritilir. Biftekler alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada
pişirilir. Kurumaması için önce bir yüzleri sonra öteki tarafları pişirilir. Sıcak
sıcak üzerine erimiş peynir dökülür.
Not: Bifteğin
yanına garnitür olarak sebze soteleri, patates tava ve pilav da konabilir.
0 Yorumlar