Eritilmiş Kaşar Peynirli Biftek Tarifi

Kategori: Et ve Tavuk Yemekleri
Bu tarifimizde sizlere nefis ve aynı zamanda besleyici bir yemek vereceğiz. Eritilmiş kaşarlı biftek.
Malzemeler:
8 adet biftek
200 gram kaşar peyniri
1 adet soğan
2 kaşık tereyağ veya margarin
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı: İlk olarak soğan rendelenir. Suyu alınıp tuz ve karabiber atılır. Etler batırılıp ağız kapalı olarak bir gece buzdolabında dinlendirilir. Peynir ve yağ bir tencereye konur. Kaynar su bulunan başka bir kabın üzerinde veya çok hafif ateşte eritilir. Biftekler alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir. Kurumaması için önce bir yüzleri sonra öteki tarafları pişirilir. Sıcak sıcak üzerine erimiş peynir dökülür.
Not: Bifteğin yanına garnitür olarak sebze soteleri, patates tava ve pilav da konabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar