Pratik Kolay Yufkalı Pirzola Tarifi

Malzemeler:
12 adet kuzu pirzolası
3 adet yufka
2 adet domates
3 adet sivri biber
Yarım kaşık margarin
1 su bardağı ayçiçek yağı(kızartmak için)
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı: İlk olarak 3 bardak su kaynatılır. Pirzolalar suyun içine konup köpükler alınır. Et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyundan alınıp tuzlanıp biberlenir. Sonra yarım kaşık margarinle, rendelenmiş domates ve küçük doğranmış biber ateş üzerinde koyulaşıncaya kadar karıştırılır.
Daha sonra yufkalar dörde bölünür. Her parçaya bir pirzola ve onun üzerine hazırlanan sostan biraz konup pirzolanın sapı dışarıda kalmak üzere muska gibi sarılır. Hamurun ucu su ile yapıştırılır. Kızgın yağda kızartılıp fazla yağı alması için kağıt üzerine çıkarılır. Servise hazırdır. Afiyet olsun.
Not: Dilerseniz pirzolanın haşlama suyundan çorba veya pilav yapabilirsiniz.
İpucu: Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısmı büyük ölçüde suya geçer. Kaynar suya atarsanız, üzerinde hemen koruyucu bir tabaka teşekkül eder ve besleyici kısım ette kalır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar