12 adet kuzu pirzolası
3 adet yufka
2 adet domates
3 adet sivri biber
Yarım kaşık margarin
1 su bardağı ayçiçek yağı(kızartmak için)
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
İlk olarak 3 bardak su kaynatılır. Pirzolalar suyun içine konup köpükler alınır.
Et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyundan alınıp tuzlanıp biberlenir. Sonra yarım
kaşık margarinle, rendelenmiş domates ve küçük doğranmış biber ateş üzerinde koyulaşıncaya
kadar karıştırılır.
Daha sonra yufkalar dörde bölünür. Her parçaya bir
pirzola ve onun üzerine hazırlanan sostan biraz konup pirzolanın sapı dışarıda
kalmak üzere muska gibi sarılır. Hamurun ucu su ile yapıştırılır. Kızgın yağda
kızartılıp fazla yağı alması için kağıt üzerine çıkarılır. Servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Not: Dilerseniz
pirzolanın haşlama suyundan çorba veya pilav yapabilirsiniz.
İpucu: Eti
soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısmı büyük ölçüde suya geçer. Kaynar
suya atarsanız, üzerinde hemen koruyucu bir tabaka teşekkül eder ve besleyici
kısım ette kalır.
0 Yorumlar