Nefis Beşamel Salçalı Pirzola Tarifi

Malzemeler:
10 adet kuzu veya koyun pirzola
1,5 su bardağı süt
2 adet yumurta
2 kaşık margarin
3 kaşık un
1 çorba kaşığı rende kaşar peyniri
1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (kızartma için)
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı: Öncelikle beşamel salçası: margarin ile un hafif pembe kavrulur. Süt konarak koyu muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurtalar kırılır. Tuz ve rende kaşar peyniri karıştırılır. Pirzolalara tuz ve karabiber serpilir. Yağda kızartılarak pişirilir. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
Sonra pirzolaların iki tarafı, hazırlanan beşamel salçasına batırılıp yağda pembe olarak kızartılır.
Saplara yaldız kağıt veya püsküllü kağıt sarılıp süslenir. Servise hazırdır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar