10 adet kuzu veya koyun pirzola
1,5 su bardağı süt
2 adet yumurta
2 kaşık margarin
3 kaşık un
1 çorba kaşığı rende kaşar peyniri
1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek
yağı (kızartma için)
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı: Öncelikle beşamel
salçası: margarin ile un hafif pembe kavrulur. Süt konarak koyu muhallebi gibi
pişirilir. Ilınınca yumurtalar kırılır. Tuz ve rende kaşar peyniri karıştırılır.
Pirzolalara tuz ve karabiber serpilir. Yağda kızartılarak pişirilir. Fazla yağı
çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
Sonra pirzolaların iki tarafı, hazırlanan
beşamel salçasına batırılıp yağda pembe olarak kızartılır.
Saplara yaldız kağıt veya püsküllü kağıt
sarılıp süslenir. Servise hazırdır. Afiyet olsun.
0 Yorumlar