Patesli Izgara Sardalye Tarifi


Deniz ürünleri arasında en çok tüketilenlerden birisi belki sardalye peki bu balık en lezzetli nasıl pişirilir?
Malzemeler;
500 gram sardalye 
1 limon
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı: İlk önce fırın ızgaranızı güzelce kızdırın. Sardalyeleri temizleyip, yıkayıp kurulayın. Genişçe bir tabağa koyup sıvı yağ ile yağlayarak üzerine tuz serpin. Unu bir tabağa koyun, sardalyeleri una buladıktan sonra silkeleyerek fazla ununu atın. Balıkları kızgın ızgaraya koyup her iki yanlarını  5 dakika pişirin. Fırından alıp servis tabağına yerleştirerek yanında limon parçalarıyla servis edin. Yanına ister mangal közünde isterseniz iyi haşlanmış patateste koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar