Ege'den Asma Yaprağında Sardalye Tarifi

Bugün sizlere menşei Ege yöresinden olan sağlık ve lezzet dolu bir balık tarifi vereceğiz.
Malzemeler:
30 adet sardalye
30 adet asma yaprağı
2 limonun suyu
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı beyaz biber
Hazırlanışı: Öncelikle sardalye balıklarının baş ve kuyruk kısımlarını koparmadan, orta kılçıklarını çıkartın. Pullarını bıçakla kazıyın, suyla yıkayın. Terbiye malzemesini bir kasede çırparak karıştırın.
Balıkların suyunu iyice süzdükten sonra genişçe bir kaba alın ve üstüne hazırlanan karışımı dökerek bir süre dinlenmeye bırakın. Asma yapraklarının saplarını dipten koparın. Yapraklar taze ise önce kaynar suya, sonra soğuk suya atıp çıkarın. Salamura ise, yaprakların tuzunun gitmesi için ılık suda bekletip yıkayın. Yaprakların parlak olan dış tarafları alta, damarlı olan iç tarafları da üste gelecek şekilde tezgaha koyup düzeltin. Yaprağın bir kenarına balığı yerleştirin ve yuvarlayarak sarın. Önce ekli kısmı ateşe gelecek şekilde ızgarada iki tarafını çevirerek pişirin. Yaprakların renkleri değiştiğinde sardalyalar pişmiş demektir. Pişen balıkları servis tabağına dizerek sofraya sıcak getirin. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar