Sos ve salçaların zenginliği yemeklerin zenginliği demek bu yazımızda sizlere Hollanda salçasının tarifini vereceğiz.
Malzemeler:
2 adet yumurtanın sarısı
Yarım kahve fincanı su
Yarım limon
150 gram tereyağ
2 kahve kaşığı tuz
Hazırlanışı: Öncelikle küçük boy bir tencereye iki yumurtanın sarısı, su ve tuz konarak çatalla karıştırılarak harmanlanır. Diğer taraftan içi yarım su dolu bir tencere alınır ateşte kaynatılır ve bunun içine küçük tencere oturtulur. Tencerenin içindekiler ısınınca, tereyağlar fındık kadar yapılarak teker teker tencereye konulur. Ancak hemen durmadan karıştırılır mayonez haline getirmek şarttır. Son olarak ateşten indirilir ve üzerine limon sıkılır. Yemeklerde kullanabileceğiniz harika salçanız hazır. Afiyet olsun
0 Yorumlar