Bu tarifimizde sizlere belkide daha önce adını duymadığınız bir salatanın tarifini vereceğiz. Peki ançuezli salata nasıl yapılır ?
Malzemeler:
3 adet büyük boy domates
10 adet ançuez balığı
20 adet siyah zeytin
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı sirke
Tuz
Hazırlanışı: Kaynar suya domatesler atılarak 1 dakika kadar içerisinde tutulup çıkartılır. Kabukları soyulur ve yarım parmak kalınlığında yuvarlak yuvarlak dilimlenir. Sonra uzunca bir tabağa yarılarına kadar üst üste gelecek şekilde yerleştirilir. Bu sırada balıklarda yarım saat kadar sirkede bırakılır. Sirkeden çıkartıldıktan sonra ikiye ayrılır ve kılçıkları ayıklanır. Her balık parçası çekirdeği çıkartılmış bir zeytinin etrafına sarılır ve bunlar tabaktaki domateslerin çevresine dizilir. Domates dilimlerinin üzerine de çekirdekleri çıkarılmış zeytinler ile süslenir. Sonrada sirke, zeytinyağı ve tuz bir kasede çırpılır, salatanın üzerine dökülür. Salatanız servise hazırdır. Afiyet olsun.
Not: Süslemeyi arzu ettiğiniz gibi yapabilirsiniz.
0 Yorumlar