1 koyun karaciğer
2 çay kaşığı sumak
2 çay kaşığı kırmızı biber
2 çorba kaşığı zeytinyağ
2 kaşık margarin
3 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım limon
Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle karaciğerin zarı soyulur ve kuşbaşı şeklinde doğranır. Bir tencere
yağ kızdırılır. Ciğerler atılıp karıştırılır. Harlı ateşte kapak kapatmadan
karıştırarak pişirilir (suyunu çekinceye kadar). Tuz ve karabiber atılır. Sonra
soğan yarım halka şeklinde doğranır. Kıyılmış maydanoz, tuz; kırmızı biber,
sumak, zeytinyağ, limon suyu ilave edilip karıştırılır. Son olarak ciğerle,
soğan salatası beraber servis yapılır. Afiyet olsun.
Not: Ciğeri,
sertleşmemesi için harlı ateşte ve kapak kapatılmadan pişirilmelidir.
0 Yorumlar