1 kg. et (kemikli koyun parça et)
2 limon suyu
2 yumurta sarısı
3 adet havuç
3 adet patates
1 adet kereviz
3 adet soğan
1 demet maydanoz
Tuz
Hazırlanışı: İlk
olarak düdüklü tencerede 4 bardak su kaynatılır. Yıkanmış et konup köpükleri
alınır. Küçük doğranmış havuç, kereviz ve dörde bölünmüş soğan patates, tuz
konup kapağı kapatılır. Harlı ateşte düdük sesi geldikten sonra hesap edilerek
yarım saat pişirilir. Soğuyunca kapak açılır. Yumurta sarısı ve limon suyu ile
hazırlanmış terbiye ilave edilir. Servis tabağına alınıp üzerine kıyılmış
maydanoz serpilir. Servise hazırdır. Afiyet olsun.
Not: İsterseniz
büyük soğan yerine 1 2 avuç arpacık soğan da kullanabilirsiniz.
0 Yorumlar