Nefis Sebzeli Haşlama Koyun Eti Tarifi

Malzemeler:
1 kg. et (kemikli koyun parça et)
2 limon suyu
2 yumurta sarısı
3 adet havuç
3 adet patates
1 adet kereviz
3 adet soğan
1 demet maydanoz
Tuz
Hazırlanışı: İlk olarak düdüklü tencerede 4 bardak su kaynatılır. Yıkanmış et konup köpükleri alınır. Küçük doğranmış havuç, kereviz ve dörde bölünmüş soğan patates, tuz konup kapağı kapatılır. Harlı ateşte düdük sesi geldikten sonra hesap edilerek yarım saat pişirilir. Soğuyunca kapak açılır. Yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlanmış terbiye ilave edilir. Servis tabağına alınıp üzerine kıyılmış maydanoz serpilir. Servise hazırdır. Afiyet olsun.
Not: İsterseniz büyük soğan yerine 1 2 avuç arpacık soğan da kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar