Bugün
takipçilerimizden İncinur hanımın isteği üzerine sizlere midye baklavası
tarifini vereceğiz.
Malzemeler;
1 adet yumurta
100 gram yoğurt (1
çay bardağı)
100 ml süt (1 çay
bardağı)
1 kaşık sirke
1 çay bardağı sıvı
yağ
Tuz
1 paket kabartma
tozu
1 çay bardağı
buğday nişastası
Yaptığınız hamura
yetecek kadar Eritilmiş tereyağı
İçi için:
Ceviz ya da fındık
kırığı
Arası için:
Buğday nişastası
Şerbet
2.5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 tatlı
kaşığı limon suyu
Hazırlanışı: Öncelikle
sıvı olan bütün malzemelerinizi bir kapta karıştırın. Üstüne nişasta, un ve k.
tozunu da ekleyip kulak memesi kıvamında hamur yapın. Hamurunuzu10 eşit parçaya
bölün. 20 dakika kadar beklemeye alın. Hamur dinlenince az az nişasta serperek
bezeleri tabak büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek üst üste koyun. Merdane ile yapabildiğiniz kadar büyütün. Uç
kısmından başlayarak sıkıca bir rulo yapın. Elde ettiğiniz ruloyu bir parmak eninde
dilimlere ayırın. Dilimleri merdane yardımı ile avuç içi büyüklüğünde açın. Çok
kalın olmamasına dikkat ediniz. Ortasına bir parça ceviz koyarak kapatın. Bütün
dilimler bitince tepsiye dizdikten sonra eritilmiş tereyağını üzerine gezdirin.
200 dereceye ayarlanmış fırında nar gibi renk alana kadar kızartın. Baklavanız
için şurubu hazırlayın. Şurubu ılık olunca soğuyan tatlının üzerine
dökün. 4-5 saat içinde tatlınız servise hazırdır. Afiyet olsun. Dilerseniz
üzerine minik parçalar olacak şekilde kaymak ile de servis yapabilirsiniz.
0 Yorumlar