Farklı Bir Baklava: Midye Baklavası Tarifi

Bugün takipçilerimizden İncinur hanımın isteği üzerine sizlere midye baklavası tarifini vereceğiz.
Malzemeler;
3-3,5 bardak un
1 adet  yumurta
100 gram yoğurt (1 çay bardağı)
100 ml süt (1 çay bardağı)
1 kaşık sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı buğday nişastası
Baklava Üstü için:
Yaptığınız hamura yetecek kadar Eritilmiş tereyağı
İçi için:
Ceviz ya da fındık kırığı
Arası için:
Buğday nişastası
Şerbet
2.5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı: Öncelikle sıvı olan bütün malzemelerinizi bir kapta karıştırın. Üstüne nişasta, un ve k. tozunu da ekleyip kulak memesi kıvamında hamur yapın. Hamurunuzu10 eşit parçaya bölün. 20 dakika kadar beklemeye alın. Hamur dinlenince az az nişasta serperek bezeleri tabak büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek üst üste koyun.  Merdane ile yapabildiğiniz kadar büyütün. Uç kısmından başlayarak sıkıca bir rulo yapın. Elde ettiğiniz ruloyu bir parmak eninde dilimlere ayırın. Dilimleri merdane yardımı ile avuç içi büyüklüğünde açın. Çok kalın olmamasına dikkat ediniz. Ortasına bir parça ceviz koyarak kapatın. Bütün dilimler bitince tepsiye dizdikten sonra eritilmiş tereyağını üzerine gezdirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında nar gibi renk alana kadar kızartın. Baklavanız için şurubu hazırlayın. Şurubu ılık olunca soğuyan tatlının üzerine  dökün. 4-5 saat içinde tatlınız servise hazırdır. Afiyet olsun. Dilerseniz üzerine minik parçalar olacak şekilde kaymak ile de servis yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar