2 dana beyin
1 adet soğan
Yarım bardak ayçiçek yağı(kızartma için)
2 defne yaprağı
1 avuç maydanoz yaprağı
Limon
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı: Önce
beyinlerin zarları az akan çeşme altında soyularak çıkarılır. Sıcak suya konur.
Tuz, dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı ilave edilip yarım saat haşlanır,
suyunda soğutulur. Suyundan çıkarılan beyinler, boyuna 6-8 parçaya dilimlenir.
Tuz ve karabiber serpilir. Dilimler önce una, sonra yumurtaya batırılıp kızgın
yağda pembe olarak kızartılır. Fazla yağlı çekmesi için kağıt üzerine
çıkarılır.
Son olarak servis tabağına alınıp maydanoz yaprakları ve
limon dilimleri ile süslenir. Afiyet olsun.
0 Yorumlar