2 bardak süt
2 bardak toz şeker
Muhallebisi için Malzemeler:
Yarım kahve fincanı pirinç unu
Yarım bardak tuzsuz iç antepfıstığı
Yarım bardak su
Yarım kahve kaşığı tuz
Hazırlanışı: Güllacın muhallebisi bildiğimiz muhallebi gibi yapılır ve soğuduktan sonra 10 eşit parçaya ayrılır. Daha sonra tencerede süt kaynatılır ve içine toz şekeri konularak karıştırılmak suretiyle şeker iyice eritildikten sonra süt soğumaya bırakılır. Süt soğuyunca büyük ve yuvarlak bir tepsiye boşaltılır ve buna güllâç yaprakları teker teker batırılır, iyice yumuşayıncaya kadar sütte yatırılır.
Sonra güllâç yapraklarının dört ucu üste kıvrılmak suretiyle iki kat haline getirilir ve ortasına parçalara ayrılmış olan muhallebi konulur ve güllâcın uçları muhallebinin üstüne kapatılır. Güllâçların üste kıvrılan tarafları tabağın altına gelecek biçimde tabağa döşenir. Güllâçlar tabağa döşendikten sonra üzerlerine tepsideki süt dökülür, yarım saat bekletilir ve arada bir kaşıkla süt alınarak güllâçların üzerine dökülür. Tatlınız servise hazırdır. Afiyet olsun. Dilerseniz üzerini meyve ile süsleyebilirsiniz.
2 bardak toz şeker
Muhallebisi için Malzemeler:
Yarım kahve fincanı pirinç unu
Yarım bardak tuzsuz iç antepfıstığı
Yarım bardak su
Yarım kahve kaşığı tuz
Hazırlanışı: Güllacın muhallebisi bildiğimiz muhallebi gibi yapılır ve soğuduktan sonra 10 eşit parçaya ayrılır. Daha sonra tencerede süt kaynatılır ve içine toz şekeri konularak karıştırılmak suretiyle şeker iyice eritildikten sonra süt soğumaya bırakılır. Süt soğuyunca büyük ve yuvarlak bir tepsiye boşaltılır ve buna güllâç yaprakları teker teker batırılır, iyice yumuşayıncaya kadar sütte yatırılır.
Sonra güllâç yapraklarının dört ucu üste kıvrılmak suretiyle iki kat haline getirilir ve ortasına parçalara ayrılmış olan muhallebi konulur ve güllâcın uçları muhallebinin üstüne kapatılır. Güllâçların üste kıvrılan tarafları tabağın altına gelecek biçimde tabağa döşenir. Güllâçlar tabağa döşendikten sonra üzerlerine tepsideki süt dökülür, yarım saat bekletilir ve arada bir kaşıkla süt alınarak güllâçların üzerine dökülür. Tatlınız servise hazırdır. Afiyet olsun. Dilerseniz üzerini meyve ile süsleyebilirsiniz.
0 Yorumlar