Ev Yapımı Kazandibi Tatlısı Tarifi

Kazandibinin o yanık altının lezzetini, sütlü tatlı olmasının getirdiği o hafifliği, ne kadar yemiş olsan da o doyumsuzluğu hepimiz biliriz. Bugün sizlere gerçek kazandibinin tarifini vereceğiz. Evet şimdi gerçek kazandibi nasıl yapılır ?
Malzemeler:
7 su bardağı süt
3/4 kahve fincanı nişasta
1,5 kahve fincanı pirinç unu
Yarım kahve fincanı toz şeker
1 kahve kaşığı tuz
1.5 bardak su
1 kahve fincanı gül suyu
200 gram pudra şekeri
Hazırlanışı: Belirli malzemeler ile önce su muhallebisi yapılır. Sonra tencere ateşten indirilir ve muhallebi henüz soğumadan yayvan kenarlı bir tepsiye 1,5 parmak kadar kalınlığında dökülür. Sonra tekrar yüksek ateşe koyulur. Burada altının iyi tutmasına dikkat edileceği için tepsi sürekli olarak çevrilmelidir. (Tarifi yaptıkça ustalaşacaksınız ilk denemenizde harika sonuçlar çıkaramazsanız üzülmeyin) Tepsi çevrile çevrile muhallebinin altı tutunca ateşten alınır ve 3,-4 saat kadar soğumaya bırakılır.
   Soğuduktan sonra kazandibi dört köşe parçalar halinde kesilir ve bir bıçakla yada spatula ile altları kazınır gibi tepsiden alınır, alt üst edilerek servis tabağına koyulur. Üzerine pudra şekeri serpilip gül suyu gezdirdikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun
Not: Dilerseniz yanında üzeri antep fıstıklı dondurma da ikram edebilirsiniz.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Kibar Şengül9 Nisan 2013 03:26

    Kazandibine bayılırımm.. Yanında dondurmada olursaa uff azım sulandı :)) Harika bir tarif olmuş

    YanıtlaSil