Perhiz yada diyet yapanlar için birebir bir tarif. Hafif ve sağlıklı bir çorba. Diyete yapanlar istenmeyene kilolarını lezzetten mahrum kalmadan verebilecekler.
Malzemeler:
Malzemeler:
150 gr havuç
1 kaşık tereyağ
2 bardak su
1 kaşık un
Yarım soğan
Tuz
Hazırlanışı: İlk olarak havuçlar yıkanıp üzerleri bıçak yardımı ile temizlenir. Tencereye konan tereyağı eritilip soğanlar hafif kızarana kadar pişirilir. İstenirse soğanın posası alınır. Havuçlar küçük parçalar halinde doğranıp tencereye atıldıktan sonra birkaç dakika karıştırılarak kavurulur. Sonrasında bir bardak su ilâve edilir. Su kaynatılarak havuçların yumuşaması sağlanır. Daha sonra tuzla birlikte ikinci bardak su konur. Karıştırılır. Havuçlar daha çok yumuşar. Daha sonra bir kaşıkla havuçlar iyice ezilir. Çorbanın suyu püre kıvamından biraz daha sulu hale gelinceye kadar havuçları ezmeye devam edilir. Tencere içindeki sıvı süzgeçten geçirilir ve servis yapılır. Dilerseniz minik küp şeklindeki ekmek parçalarını çorbaya ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun
2 bardak su
1 kaşık un
Yarım soğan
Tuz
Hazırlanışı: İlk olarak havuçlar yıkanıp üzerleri bıçak yardımı ile temizlenir. Tencereye konan tereyağı eritilip soğanlar hafif kızarana kadar pişirilir. İstenirse soğanın posası alınır. Havuçlar küçük parçalar halinde doğranıp tencereye atıldıktan sonra birkaç dakika karıştırılarak kavurulur. Sonrasında bir bardak su ilâve edilir. Su kaynatılarak havuçların yumuşaması sağlanır. Daha sonra tuzla birlikte ikinci bardak su konur. Karıştırılır. Havuçlar daha çok yumuşar. Daha sonra bir kaşıkla havuçlar iyice ezilir. Çorbanın suyu püre kıvamından biraz daha sulu hale gelinceye kadar havuçları ezmeye devam edilir. Tencere içindeki sıvı süzgeçten geçirilir ve servis yapılır. Dilerseniz minik küp şeklindeki ekmek parçalarını çorbaya ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun
0 Yorumlar