Bugün sizlere belkide daha önce duymadığınız ama lezzet dolu bir tarif vereceğiz. Bahçıvan çorbası nasıl yapılır ?
Malzemeler:
500 gram koyun döş eti
1,5 avuç bulgur
4 yaprak lahana
1,5 yemek kaşığı yağ
2 adet soğan
1 adet küçük boy havuç
1 adet küçük boy pırasa
1 adet küçük boy kereviz
10 çubuk makarna (yada 1 avuç erişte de olur)
Yarım yemek kaşığı salça
Terbiyesi için:
2 adet limon
4 yumurtanın sarısı
Hazırlanışı: Orta boy bir tencerede yağ eritilir. Etler kuşbaşı olarak doğranır. Soğanlarda halka şeklinde doğranır. Daha sonra soğan ve et yağ erittiğimiz tencereye atılır ve kızartmadan kavrulur. Salça da ilave ederek karıştırılır. Üstüne 15 bardak kadar sıcak su koyulur ve tekrar karıştırılır. Bu sırada yıkanıp doğranan sebzeler bulgur, tuz ve çorba içine atılır. Sebzeler pişince erişte (makarna) ve karabiber atılır. Erişteler (makarnalar) piştikten sonra çorba ateşten alınır. Terbiye için yumurta sarıları ve limon suyu iyice çırpılır ve yarım bardak su ile sulandırılır. Hazırlanan terbiye çorbaya ilave edilir. Hafif sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
0 Yorumlar