Çikolata Kırıklı Dondurma Tarifi

Malzemeler:
1/2 kg süt
30 gram sütsüz çikolata
1 çorba kaşığı kakao
4 adet yumurta 
2 fincan şeker
Hazırlanışı: Öncelikle yumurtanın sarıları ile beyazları ayrı kaplara ayrılır.  Sarılara şeker ve kakao ilave edilir ve bir telle iyice karıştırılıp çırparak birbirine katılır. Sonra kaynar süt yavaş yavaş ilave edilirken, bir yandan da telle çırpmaya devam edilir. Süt yumurta sarılarına iyice yedirilir. Sonra tencere orta ateşe koyulur, kaynama kıvamına gelinceye kadar telle döve döve pişirip indirilir. İndirildikten sonra da bir süre yavaş yavaş karıştırılır. Sonra yumurta akları kar gibi olana kadar telle çırpılır ve 3-4 dakika ocaktan indirilmiş süt yumurtaya azar azar dökülmek suretiyle ilave edilir.  Bir yandan da telle çırpmaya devam edilir. İyice karıştırılıp hepsi birbirine karıştıktan sonra savura savura soğutulur. Çikolatalar da kırılıp ufalandıktan sonra ilave edilir. Hepsi birlikte iyice karıştırılır. Sonra buz kabına koyup buzluğa yerleştirilir. İyice donduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar