Malzemeler:
30 gram sütsüz çikolata
1 çorba kaşığı kakao
4 adet yumurta
2 fincan şeker
2 fincan şeker
Hazırlanışı: Öncelikle yumurtanın sarıları ile beyazları ayrı kaplara ayrılır. Sarılara şeker ve kakao ilave edilir ve bir telle
iyice karıştırılıp çırparak birbirine katılır. Sonra
kaynar süt yavaş yavaş ilave edilirken, bir yandan da telle çırpmaya devam
edilir. Süt yumurta sarılarına iyice yedirilir.
Sonra tencere orta ateşe koyulur, kaynama kıvamına gelinceye kadar telle döve
döve pişirip indirilir. İndirildikten sonra da bir süre yavaş yavaş
karıştırılır. Sonra yumurta akları kar gibi olana kadar telle
çırpılır ve 3-4 dakika ocaktan indirilmiş süt yumurtaya azar azar dökülmek
suretiyle ilave edilir. Bir
yandan da telle çırpmaya devam edilir. İyice
karıştırılıp hepsi birbirine karıştıktan sonra savura savura soğutulur. Çikolatalar da kırılıp ufalandıktan sonra ilave
edilir. Hepsi birlikte iyice karıştırılır. Sonra buz kabına koyup buzluğa yerleştirilir. İyice
donduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
0 Yorumlar