Sıcak İrmikli Puding Tarifi

Malzemeler:
750 gram süt
180 gram irmik 
50 gram sultani üzüm
50 gram donmuş meyve 
5 adet yumurta
1/2 çorba kaşığı margarin
1 limon veya portakal rendesi
Yarım kahve fincanı konyak (isteğe bağlı)
2 fincan ahududu şurbu
120 gr pudra şekeri
50 gr tereyağı (yoksa margarinde olur)
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı: Süt bir tencereye koyularak kaynatılır. Kaynayınca, ateş kısılır, irmik serpilerek ilave edilir ve bir taraftan da hızlıca karıştırılarak hepsinin birbiriyle karışması sağlanır. Sonra da bu sütlü irmik 4 dakika karıştırılarak pişirmeye devam edilir ve ateşten alarak sütlü irmik başka bir kaba aktarılır.
Sonra bu sütlü irmik, 50 gram margarin ya da tereyağı, pudra şekeri ile 1 adet limon yada portakal kabuğu rendesi hepsi birbiriyle karıştırıldıktan sonra bu karışım 5 dakika kadar hafifçe ılınmaya bırakılır. Sonra da bunlara teker teker olmak ve her katışta da iyice karıştırmak üzere 5 yumurta sarısı (yumurta beyazlarını çırpmak üzere başka bir tencereye ayırmalıdır) ile 50 gram sultani üzüm, küçük kesilmiş donmuş meyve ve koyu köpük haline getirilmiş 5 yumurta akı da katılarak hepsi tekrar iyice bir karıştırıldıktan sonra bunlar, içi iyice yağlanmış, sonra da üstüne pudra şekeri serpilmiş kalıba yerleştirilir.  Daha sonra kalıp, içinde kaynar su bulunan bir tencereye ya da tepsinin içine oturtulmuş olarak fırına sürülür. Puding 45 dakika kadar az ılındıktan sonra kalıbın çevresi bıçakla sıyrılır. Sonra da puding kalıptan alınarak yanında ahududu şurubu olduğu halde, servis yapılır. Afiyet olsun. Dilerseniz başka meyvelerle de süsleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar