200 gr un
200 gram şeker
1 bardak ceviz içi
5 adet yumurta akı
1 fındık boyu yağ
Yarım paket vanilya
4 fiske limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı: İlk olarak şeker ve yumurtalar bakır bir tencereye koyulur. Bu tencere, içi su ile dolu daha büyük bir tencereye yerleştirilir ve büyük tencere ateşe konur. Bir yandan küçük tencerenin içindeki yumurta ve şeker çırpılırken onlar da suyun buharında pişerler. Koyulaşınca içine doğranmış ceviz, limon kabuğu rendesi ve vanilyalar atılarak iyice karıştırılır. Bir tepsi yağlanır. Tencereden malzeme kepçeyle alınarak krem şanti sıkma haznesine koyulur ve tepsinin üzerine aralıklı olarak sıkılır. İstenirse üzerine çekilmiş (makinede ya da havanda) yeşil fıstık da serpilir. Fırın çok hafif ısıya alınır. Kurutmadan, açık pembe renk alıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun
1 bardak ceviz içi
5 adet yumurta akı
1 fındık boyu yağ
Yarım paket vanilya
4 fiske limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı: İlk olarak şeker ve yumurtalar bakır bir tencereye koyulur. Bu tencere, içi su ile dolu daha büyük bir tencereye yerleştirilir ve büyük tencere ateşe konur. Bir yandan küçük tencerenin içindeki yumurta ve şeker çırpılırken onlar da suyun buharında pişerler. Koyulaşınca içine doğranmış ceviz, limon kabuğu rendesi ve vanilyalar atılarak iyice karıştırılır. Bir tepsi yağlanır. Tencereden malzeme kepçeyle alınarak krem şanti sıkma haznesine koyulur ve tepsinin üzerine aralıklı olarak sıkılır. İstenirse üzerine çekilmiş (makinede ya da havanda) yeşil fıstık da serpilir. Fırın çok hafif ısıya alınır. Kurutmadan, açık pembe renk alıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun
0 Yorumlar