500 gram dana kıyma
3-4 çorba kaşığı ince bulgur
Yarım demet dereotu
1-2 soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı salça
1 yumurta
2 çorba kaşığı yağ
Tuz
Hazırlanışı: Öncelikle
rendelenmiş soğan, doğranmış dereotu, tuz, kara biber, kimyon, bulgur, kıyma ve
yumurta iyice yoğrulur. Küçük köfteler yapılır. Yağda kızartılıp tepsiye
dizilir. Üzerine iki bardak su ile ezilmiş salça dökülüp yavaş yavaş pişirilir.
Not: Ertesi
öğüne kalan köfteler, suyundan süzüldükten sonra çarpılmış yumurtaya batırılıp
kızartılırsa
değişik lezzette bir yemek çeşidi elde edebilirsiniz.
0 Yorumlar