Yöresel Balıkesir Özel Tirit Tarifi

Malzemeler:
1 kg. kuzu eti
4 adet tiritlik pide 
5 yemek kaşığı sıvıyağ 
1 su bardağı zeytinyağ
3 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
3 adet domates
1 demet maydonoz
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Öncelikle etimizi yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Tiritlik pidelerimizi küçük küpler halinde doğrayalım. Tavaya sıvıyağ ve zeytinyağı koyup üzerine salçayı ve rendelenmiş  domatesleride ilave edelim, sosumuz pişmeye yakın içine pişirdiğimiz etin suyuyla yoğunlaştıralım. Tencereden eti alıp küçük parçalara ayıralım. Et suyunun içine kestiğimiz pideleri atalım, biraz yumuşayınca kevgirle çıkaralım. Çıkardığımız pidelerin üzerine, hazırlanan sosu, sosun üstüne etlerimizi son olarak da karabiber ve maydonozu ilave edelim. Kırmızı et yerine tavuk eti de kullanbilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar