Balıkesir Avşa Kurabiyesi Yöresel Tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
4 bardak un 
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Öncelikle genişçe bir kaba yoğurt, yağ, yumurta ve şekeri koyup karıştırın. Yumuşak bir kıvama gelene dek, küçük su bardağı ölçüsüyle, unu azar azar katın. Kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu ekleyin. Hamuru iyice yoğurup üstü örtülü olarak biraz dinlendirin.
2 Hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde parçalar ayırıp yuvarlayın. 180°C fırında 30 dakika açık pembe renkte pişirin. Afiyet olsun. 

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Melike Dursun19 Mart 2013 00:20

    Avşa kurabiyesi hiç yapmadıysanız mutlaka deneyin derim kurabiyeler arasında en sevdiğimdir eminim sizde bana katılacaksınız.

    YanıtlaSil