1
dilim ekmek (bayat)
4 kaşık
zeytinyağı
Birkaç damla sirke
4 dilim kızarmış ekmek
150 gram iç badem
Birkaç damla sirke
4 dilim kızarmış ekmek
150 gram iç badem
250
gram beyaz üzüm
2 diş sarımsak
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
İlk olarak
bayat ekmeği ılık suda ıslatın sonra sıkıp ufalayın. Bademleri iki dakika kadar
kaynar suda tuttuktan sonra çıkartıp zar gibi ince kabuklarını soyun ve
kurumaları için birkaç dakika fırına koyun. Kızarmadan fırından alınız. Fırından
çıkardıktan sonra bunları bir havana boşaltın. Ufalanmış bayat ekmeği,
karabiberi, bir tutam tuz ve ayıklanmış sarımsaklarla birlikte bademlere
katarak bunları bulamaç haline gelinceye kadar iyice dövün. Karışımı bulamaç
haline gelince bir tencereye boşaltın.
Üzerine 4 kaşık zeytinyağıyla 4 bardak su kattıktan sonra tencereyi ateşe oturtun. Ve kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra tadına bakın, tuzu az geldiği takdirde yeteri kadar tuz katın ve tencereyi ateşten indirin. Çorbaya birkaç damla sirke de ekledikten sonra kaselere alabilirsiniz. Üzerine beyaz üzüm taneleri serpiştirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Üzerine 4 kaşık zeytinyağıyla 4 bardak su kattıktan sonra tencereyi ateşe oturtun. Ve kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra tadına bakın, tuzu az geldiği takdirde yeteri kadar tuz katın ve tencereyi ateşten indirin. Çorbaya birkaç damla sirke de ekledikten sonra kaselere alabilirsiniz. Üzerine beyaz üzüm taneleri serpiştirin ve servis edin. Afiyet olsun.
0 Yorumlar