Üzümlü Bademli Çorba Tarifi

Bu tarifimizde sizlere belkide daha önce hiç duymadığınız bir çeşit çorbayı anlatacağız; Üzümlü bademli çorba. Eminim tarifi uyguladığınızda tadına doyamayacaksınız. Üzümlü bademli çorba nasıl yapılır?
Malzemeler:
1 dilim ekmek (bayat)
4 kaşık zeytinyağı
Birkaç damla sirke
4 dilim kızarmış ekmek
150 gram iç badem
250 gram beyaz üzüm
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
İlk olarak bayat ekmeği ılık suda ıslatın sonra sıkıp ufalayın. Bademleri iki dakika kadar kaynar suda tuttuktan sonra çıkartıp zar gibi ince kabuklarını soyun ve kurumaları için birkaç dakika fırına koyun. Kızarmadan fırından alınız. Fırından çıkardıktan sonra bunları bir havana boşaltın. Ufalanmış bayat ekmeği, karabiberi, bir tutam tuz ve ayıklanmış sarımsaklarla birlikte bademlere katarak bunları bulamaç haline gelinceye kadar iyice dövün. Karışımı bulamaç haline gelince bir tencereye boşaltın.
Üzerine 4 kaşık zeytinyağıyla 4 bardak su kattıktan sonra tencereyi ateşe oturtun. Ve kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra tadına bakın, tuzu az geldiği takdirde yeteri kadar tuz katın ve tencereyi ateşten indirin. Çorbaya birkaç damla sirke de ekledikten sonra kaselere alabilirsiniz. Üzerine beyaz üzüm taneleri serpiştirin ve servis edin. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar