Meyveli Bademli Dondurma Tarifi

Hepimiz dondurmayı severiz, bugün sizlere evinizde yapabileceğiniz sağlıklı ve de lezzetli bir dondurma tarifi vereceğiz. Kendi ellerinizle yaptığınız dondurmaları sevdiklerine ikram ettiğinizde sizin yaptığınıza inanamayacaklar. İşte meyveli bademli dondurma tarifimiz;
Malzemeler:
500 gram süt
120 gram toz şeker
100 gram iç badem
3,5 kg buz
20 gram toz şeker
600 gram iri tuz
5 adet yumurtanın sarısı
Mevsim meyveleri (Çilek, kiraz, böğürtlen vs)
Hazırlanışı:
Orta boy bir tencereye 100 gram iç badem ile üstünü kaplayacak kadar su koyularak bir taşımlık kaynatılır. Sonra suyu dökülerek bademler kabuklarından ayrılır. Daha sonra bademler 20 gram şeker ile bir havanda macun olana kadar dövülür. Bademler beklerken bir tencereye 5 yumurta sarısı 120 gram toz şeker koyularak 5 dakika kadar çırpılır. Macun halindeki bademlerde eklenerek biraz daha karıştırılır. Sonrasında karışıma 500 gram süt yavaş yavaş dökülürken hızlı hızlı karıştırılır. Elde ettiğimiz badem kreması orta ateşte ocağa koyularak kaynama kıvamına gelene kadar telle dövülerek pişirilir. Sonra ateşten alınarak savurarak iyice soğutulur. İyice soğuduğunda dondurma kutusuna koyularak dondurulur ve servis yapılır
Servis önerisi: Kiraz, çilek, vişne, böğürtlen vs. gibi mevsim meyveleri ile süslemeniz lezzetini arttıracaktır. Süslemeyi yaparken ister dilim dilim kesin meyveleri isterseniz kremasını hazırlayın ve dondurmanızın üstüne gezdirin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar