16 gram un
25 gram kakao
50 gram pudra şekeri
2 adet yumurtanın sarısı
80 gram tereyağı
25 gram glikoz
1 tatlı kaşığı vanilya tozu
Hazırlanışı: Un, kakao ve pudra şekeri karıştırılarak genişçe bir tepsiye alınır. Ortası yuva şeklinde açılarak buraya 2 yumurta sarısı, glikoz ve tereyağı dökülerek hamur haline gelene kadar güzelce yoğurulur. Daha sonra hamur yağ kağıdına sarılarak, buzdolabında 1 saat kadar dinlenmeye bırakılır. Hamur dinlendikten sonra yarım santim kadar inceliğinde açılarak, çay bardağı yardımı ile yuvarlak şekilde parçalar kesilir. Kesilen parçalar fırın tepsisine ( tepsi kuru olmalı) yerleştirilir. Orta ısıdaki fırında yaklaşık olarak 15 dakika kadar pişirildikten sonra fırından alınır. Soğuk yada hafif sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
0 Yorumlar