2 su bardağı ince bulgur.
1 kuru soğan
7 adet yeşil soğan
3 domates
1 demet maydanozdereotu
4 sivri biber
2 adet limon
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 kaşık biber salçası
1 adet marul
Tuz
Hazırlanışı:
İlk olarak bulgur bir tepside ayıklanır. Üstüne 1-2
bardak kaynar su dökülüp kapak kapatılır. Maydanoz, dereotu, soğan, domates,
biber yıkanıp küçük küçük doğranır. Bulgur kabarınca, ince doğranmış kuru
soğan, tuz kırmızı biber konur, birazcık yoğrulur. Hazırlanan sebzeler katılır sonrasında
zeytinyağ ve limon suyu ilave edilip karıştırılır. Temizlenmiş marul yaprakları
ile tabağa yerleştirilir. Servis edilir. Afiyet olsun.
0 Yorumlar