Ordövr Tabığı Nasıl Hazırlanır ? Ordövr Tabağı Tarifi

Malzemeler:
10 dilim macar salamı
3-4 adet küçük salatalık turşusu
4 yaprak jelatin
2 su bardağı et suyu
4 katı pişmiş yumurta
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Öncelikle 1 ılık et suyunda yıkanmış jelatin eritilir. Tuz ve karabiber atılır. 2 yumurta, salam, turşu küçük küçük doğranır. Et suyuna katılıp, karıştırılır. (yumurta sarılarını dağıtmadan ve et suyunu bulandırmadan karıştırınız.) Islak şekilli kalıba boşaltılıp dondurulur (3-4 saat). Kalıptan çıkarılacağı zaman, kalıp birkaç defa ılık suya batırılıp servis tabağı ters çevrilir. Servise hazırdır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar