5 adet içli iri enginar
2 adet limon
3 adet patates
½ kaşık un
1 kahve fincanı zeytinyağ
Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle enginarın taç yaprakları sıyırılarak koparılır.
Saplar dibinden kesilir. Fazla derinleşmeden soyulur. İçleri kaşıkla çıkarılır.
Unlu ve tuzlu su ile haşlanır (kararmaması için). Servis tabağına alınıp
zeytinyağ ve limon gezdirilir. Haşlanmış patates soyulup püre yapılır.
Zeytinyağ, limon suyu ve tuz karıştırılıp enginarların içine doldurulur. Zevke
göre süslenir (zeytin, maydanoz, havuç, bezelye, turşu)
Afiyet olsun.
1 Yorumlar
Enginar salatası gerçektende tam diyet yapanlar için yenmesi gereken temel şeylerden biri
YanıtlaSil