1 orta büyüklükte lahana
2-3 adet acı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı şeker
1 baş sarımsak
1 avuç nohut
1 kahve kaşığı bira mayası
Tuz (5 bardak suya 1 dolu çorba kaşığı)
Hazırlanışı:
İlk olarak 1 lahana bir iki yaprak soyulup dilim dilim
kesilir. Emaye bir kovaya yerleştirilir. Kırmızı biber, sarımsak ve nohut
konur. 2-5 bardak suya 1 çorba kaşığı esas olmak üzere tuzlu su hazırlanır.
Şeker ve bira mayası konup, eritilir. Lahananın üzerini geçecek şekilde
doldurulur. Her gün 1-2 kere karıştırılıp suyu savrularak havalandırılır. (fena
kokmaması ve suyun parlak olması için) 15 20 gün içinde turşunuz olur. Afiyet
olsun.
0 Yorumlar