Meşhur Afyon Göce Köftesi (Yöresel)

Malzemeler:
1 su bardağı göce
1 su bardağı düğü (ince bulgur)
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Sos için:
1 su bardağı süzülmüş koyun yoğurdu
2 diş sarımsak.
Hazırlanışı:
Düğü ile göce, sıcak suyla ıslatılır, kuru nane ufalanır ve bir müddet dinlendirilir. Bu malzemeler yoğrulurken 2 yemek kaşığı un ve 1 yumurta ilave edilir. Avuç içinde küçük küçük köftelfer yapılır. Kaynayan suda haşlanır. Üzerine önce sarımsaklı yoğurt sonra da yağla kavrulmuş soğanlı sos dökülür.

Yorum Gönder

0 Yorumlar