30-35 adet Siyah midye
Zeytinyağı
Şarap
Pirinç
Hazırlanışı:
30- 35 tane büyük ve siyah midyeye bir avuç tuz atılıp 1- 2
saat bırakılır. Sonra bıçakla kazınarak yıkanır. Midyelerin düz taraflarına bıçak
sokularak kitap gibi ikiye açılır. İçindeki tüyler kesilip iyice yıkanır. Hazırlanan
zeytinyağlı dolma içi midyelere sıkıca doldurulup tekrar kapatılır. Tencereye
yerleştirilip ölçülü suyu konur (2 su bardağı). Üzerine madeni bir tabak kapatılır.
Sonra da tencerenin kapağı örtülerek orta ateşte pişirilir. Suyunu tamamen
çekince yarım bardak şarap ilave edilir. Tencerenin kapağı tekrar kapatılıp 5-
10 dakika daha ateşte tutulur. Kapak aralanarak soğutulur. Midyeler birer birer
silinip parlak olması için zeytinyağı sürülür. Kıvırcık yaprakları ve limon
dilimleri ile tabağa yerleştirilir.
Not: iç hazırlarken; her midye için 1 tatlı kaşığı pirinç
hesaplayınız. Afiyet olsun.
0 Yorumlar