500 gr kıyma
6 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı düğü (ince bulgur)
1 baş soğan, nane, maydanoz, tuz
1 litre sıvı yağ
2 kaşık salca
Hazırlanışı:
Öncelikle soğanı geniş bir kaba ince ince doğrayın.
Üzerine salça, 1 adet yumurta, tuz, nane, maydanoz ve kıyma konulurak
hepsi yoğrulur. Daha sonra düğü ilave edilir. Bunların hepsi iyice
yoğrulur, sertleşince bırakılır. Yumurta büyüklüğünde parçalar alınır,
köfte şekli verilir ve sıcak suda hafif haşlanır. Daha sonra kalan yumurtaları
bir kaba kırıp, 2 kaşık unu ekleyip karıştırırız. Köfteleri yumurtaya
batırıp ocakta kızdırmış olduğunuz yağın içine atıp kızartırız ve sıcak
servis yaparız. Afiyet olsun.
0 Yorumlar