1 adet ekmek kadayıfı
700 gr kaymak
2 kg. şeker (Şerbet için)
Hazırlanışı:
İlk olarak 2 şeker su ile kaynatılıp şerbet haline getirilir. Sonrasında ekmek kadayıflarının üzerine şerbet hafifçe gezdirilir. Ekmek kadayıfı yumuşar, yumuşayan kadayıfın 1 parçasına kaymak yayılır. Daha sonra diğer parça üzerine koyularak katlı pasta gibi olmuş olur. Daha sonra ekmek kadayıfı büyükçe bir tepsi içerisine koyularak kalan şerbet üstü kısma gelene kadar eklenir ve beklemeye alınır. Ekmek kadayıfı iyice şiştiğinde içindeki şerbet yarı yarıya alınır. Servise hazır hala gelir. Soğuk olarak servis edilir.
Dip not: Dilerseniz
üst kapağı kapatmadan önce kaymağın üzerine kırmızı mevsim meyvelerinden ince
ince dilimler keserek ilave edebilirsiniz.
0 Yorumlar