Yöresel Tatlı Balıkesir Kaymaklısı Tarifi

Malzemeler:
1 kg Un
300 gr tereyağı
6 adet yumurta
700 gr kaymak
2 kg. şeker 
1 parmak geçecek kadar su.
Hazırlanışı:
Öncelikle un hamur tahtasında elenir, ortası açılır. Tereyağı ve süt konup karıştırılır. yoğrulur. Dinlendirildikten sonra on iki parçaya bölünüp yağlı bir tepsiye konulur. Her yufkanın kırılmaması için elle su serpilir, diğer 6 yufkada diğer yağlıtepsiye yerleştirilir. Fırında veya mangalda pişirilir. Alt kısımları kızarınca iki tepside ateşten alınır. Birinci tepsideki yufkaların üst yufkası üzerine bolca kaymak yayılır. Kümeler halinde de konulabilir. Diğer tepsideki yufkaların alttaki kızarmış tarafı üste gelmek üzere birinci tepsideki kaymakların üzerine kapatılır. Ilık halde reçel şurupları koyulduğunda şerbet soğuk hamur üzerine gezdirilerek dökülür, kapak katılır. Soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun

Yorum Gönder

0 Yorumlar