750 gr. Dana kıyma
3 adet yumurta
½ demet maydanoz
2 adet soğan
3 çorba kaşığı pirinç
1 bardak ayçiçek yağı
3 çorba kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Öncelikle pirinç ayıklanıp yıkanır. Bir bardak sıcak suya
atılıp haşlanır ve suyu çektirilir. Rendelenmiş soğan ile kıymanın yarısı,
yağsız kavrulur. Çiğ kıymaya katılır. Buna, haşlanmış pirinç, kıyılmış
maydanoz, tuz, karabiber, 1 yumurta kırılıp yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde
parçalara ayrılıp, oval ve yassı köfteler yapılır. Önce galeta ununa, sonra
çatalla çarpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır. Pirinç pilavı
ile servis edebilirsiniz yanında közlenmiş sebzelerde koyabilirsiniz. Afiyet
olsun.
Dip not:
Yağı çok yüksek hararette tutmak, yağda bir takım zehirli
ve tahriş edici maddeler meydana
gelmesine sebep olur. Bundan dolayı, tavada az yağlı,
yağı yakarak kızartma yapmak yanlıştır.
Kızartma; derin bir kapta, bol yağda ve yağın içinde
adeta kaynatmak şeklinde yapılmalıdır.
0 Yorumlar