750 gr. Dana kıyma
2 soğan
3 çorba kaşığı pirinç
3 yumurta (1 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi
kızartırken kullanılır.)
yarım demet maydanoz
1 bardak ayçiçek veya zeytinyağ (kızartmak için)
4 çorba kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Öncelikle pirinç ayıklanıp yıkanır. Bir bardak sıcak suya
atılıp haşlanır ve suyu çektirilir. Rendelenmiş soğan ile kıymanın yarısı,
yağsız kavrulur. Çiğ kıymaya katılır. Buna, haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz,
tuz, karabiber, 1 yumurta kırılıp yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde parçalara
ayrılıp, oval ve yassı köfteler yapılır. Önce galeta ununa, sonra çatalla
çarpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır. Servise hazırdır. Afiyet
olsun.
Dip not:
Servisin yanında yoğurtlu herhangi bir meze koyarsanız yemeğin lezzetini
arttırmış olursunuz.
0 Yorumlar