½ kg Dana kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
2 soğan
Kimyon
Karabiber (birer çay kaşığı)
1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı
Hazırlanışı:
Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, tuz,
karabiber, kimyon, kıyılmış maydanoz ve
yumurta iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara
ayrılıp uzun veya yassı köfteler yapılır.
Kızgın yağda kızartılır. Servise Hazırdır. Afiyet olsun.
Dip not: Cızbız
köfte yaparken ekmek konmaz veya az konur. Yumuşak olması için yoğrulurken 2
kaşık
zeytinyağı ilave edilir. Kuru köfteye 1 2 diş dövülmüş
sarımsak da katılabilir. Afiyet olsun
0 Yorumlar