1,5 kg dolmalık biber (küçük ve ince kabuklu)
1 demet maydanoz
10 dal kereviz
1 küçük lahana
4 adet salçalık kırmızı biber
1 baş sarımsak
2 bardak sirke
Tuz (4,5 bardak su için 1 dolu çorba kaşığı)
Hazırlanışı:
İlk olarak biber yıkanıp sapları ve tohumları çıkarılır. Lahana,
salçalık, biber, sarımsak, maydanoz, kereviz ince ince kıyılıp karıştırılır. Biberlere
sıkıca doldurulur. Kavanoza yerleştirilir. 4,5 bardak suya 1 çorba kaşığı tuz
konarak tuzlu su hazırlanır. Buna sirke karıştırılıp kavanoza boşaltılır. Üzerine
temiz bir ağırlık konup kapak kapatılır. Turşunuz hazırdı, afiyet olsun.
2 Yorumlar
ben bu İçi Doldurulmuş Biber Turşusu Tarifi yemeğini çok seviom. keşke hergün İçi Doldurulmuş Biber Turşusu Tarifi olsa da yesek..
YanıtlaSilevet arkadaşa katılıyorum acaba bu içi doldurulmuş biber turşusu gibi içi doldurulmuş patlican turşusu da olur mu acaba ve ilk fırsatta bu içi doldurulmuş biber turşusunu denşcem
YanıtlaSil