1 lt süt
2 küçük diş
dövülmüş damla sakızı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı
tereyağ
2 türk kahve
fincanı un
1.5 türk kahve
fincanı toz şeker
½ portakal kabuğu
rendesi
1 paket vanilya
1 su bardağı kayısı
püresi
Hazırlanışı:
Önce yumurtayı
tencereye kırın, soğuk sütün yarısını ekleyin ve iyice karıştırın. Sonrasında toz
şeker, un, portakal rendesini de ekleyin. Unun topaklanmaması için hepsini iyice
çırpın ve kalan sütü yavaş yavaş yedirin. Ateşin üstüne koyarak, sürekli
karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. En son tereyağ, damla
sakızı ve vanilyayı ekleyip ateşten indirin. Büyük bir cam kaba ya da kuplara, arasına
kayısı püresi koyarak, dökün. En üstünü de tarçın veya dövülmüş ceviz-fındık-fıstık
ile keyfinizce süsleyebilir ayrıca mevsim meyvelerinden de lezzetli süsler elde edebilir, sevdiklerinizle güzel vakitler eşliğinde tatlınızı
yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 Yorumlar