Sakızlı Kayısı Püreli Muhallebi

Malzemeler:
1 lt süt
2 küçük diş dövülmüş damla sakızı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 türk kahve fincanı un
1.5 türk kahve fincanı toz şeker
½ portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 su bardağı kayısı püresi
Hazırlanışı:
Önce yumurtayı tencereye kırın, soğuk sütün yarısını ekleyin ve iyice karıştırın. Sonrasında toz şeker, un, portakal rendesini de ekleyin. Unun topaklanmaması için hepsini iyice çırpın ve kalan sütü yavaş yavaş yedirin. Ateşin üstüne koyarak, sürekli karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. En son tereyağ, damla sakızı ve vanilyayı ekleyip ateşten indirin. Büyük bir cam kaba ya da kuplara, arasına kayısı püresi koyarak, dökün. En üstünü de tarçın veya dövülmüş ceviz-fındık-fıstık ile keyfinizce süsleyebilir ayrıca mevsim meyvelerinden de lezzetli süsler elde edebilir, sevdiklerinizle güzel vakitler eşliğinde tatlınızı yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar