Bıldırcın Kebabı Nasıl Pişirilir ?

Bu tarifimizde sizlere av hayvanları arasında en lezzetlilerinden biri olan bıldırcının pişirilmesini anlatacağız. Bıldırcını temizledik sonrasında haşlama mı yapacağız yoksa kebab mı ? Buna tarifimizi okuduktan sonra karar verebilirsiniz. :) Lezzet ve sağlık dolu günler dileğiyle..
Malzemeler: 
5 Adet Bıldırcın 
1 adet domates 
1 baş küçük soğan 
1 diş sarımsak 
50 Gr. Tereyağ 
20 adet patates 
1 adet yeşil biber 
Karabiber ve tuz 
Hazırlanışı: 
İlk olarak avlanmış bıldırcınların tüyleri yolunur ve tütsülenir. Güzelce yıkanır, süzülür. Sarımsak, karabiber ve tuz eklenir. 25 dakika sonra pişmiştir. Tencereden çıkartılarak mini fırın tepsisine alınır. Halka halinde kızartılan patates, yine halka halinde kesilen domates, biber tepsiye dizilerek pembeleşinceye kadar bekletilir. Bakır tabağa alınarak özenle tanzim edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar