Bu tarifimizde sizlere av hayvanları arasında en lezzetlilerinden biri olan bıldırcının pişirilmesini anlatacağız. Bıldırcını temizledik sonrasında haşlama mı yapacağız yoksa kebab mı ? Buna tarifimizi okuduktan sonra karar verebilirsiniz. :) Lezzet ve sağlık dolu günler dileğiyle..
Malzemeler:
5 Adet Bıldırcın
1 adet domates
1 baş küçük soğan
1 diş sarımsak
Malzemeler:
5 Adet Bıldırcın
1 adet domates
1 baş küçük soğan
1 diş sarımsak
50 Gr. Tereyağ
20 adet patates
1 adet yeşil biber
Karabiber ve tuz
Hazırlanışı:
İlk olarak avlanmış bıldırcınların tüyleri yolunur ve tütsülenir. Güzelce yıkanır, süzülür.Sarımsak , karabiber ve tuz eklenir. 25 dakika sonra
pişmiştir. Tencereden çıkartılarak mini fırın tepsisine alınır. Halka halinde kızartılan patates, yine
halka halinde kesilen domates, biber tepsiye
dizilerek pembeleşinceye kadar bekletilir. Bakır tabağa alınarak özenle tanzim
edilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
20 adet patates
1 adet yeşil biber
Karabiber ve tuz
Hazırlanışı:
İlk olarak avlanmış bıldırcınların tüyleri yolunur ve tütsülenir. Güzelce yıkanır, süzülür.
0 Yorumlar