Çörekler şüphesiz hepimizin sevdiği açlığımızı kolayca
bastırabilen aynı zamanda lezzetli mi lezzetli hamur işlerinden. Şimdi size bu
lezzet dünyasından Anasonlu çöreğin tarifini vereceğiz. Anasonlu çörek nasıl
yapılır?
3 su bardağı un
50 gr toz anason
7 adet yumurta
50 gr toz anason
7 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı: İlk olarak yumurta sarılarını iyice çırpıldıktan sonra şekerle karıştırılıp çırpma işlemi tekrarlanır. Un, anason ve çırpılmış iki yumurta akı karıştırılarak bozadan daha koyu bir kıvama getirilir. Küçük kalıplar ya da yağlanmış tepsiye döküp üzerine anason ekilir. Bıçakla küçük parçalara bölünüp orta ısılı fırında 30-40 dakika kadar pişirilir. Soğuk yada hafif sıcak servis ediniz. Afiyet olsun.
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı: İlk olarak yumurta sarılarını iyice çırpıldıktan sonra şekerle karıştırılıp çırpma işlemi tekrarlanır. Un, anason ve çırpılmış iki yumurta akı karıştırılarak bozadan daha koyu bir kıvama getirilir. Küçük kalıplar ya da yağlanmış tepsiye döküp üzerine anason ekilir. Bıçakla küçük parçalara bölünüp orta ısılı fırında 30-40 dakika kadar pişirilir. Soğuk yada hafif sıcak servis ediniz. Afiyet olsun.
0 Yorumlar