1 su bardağı haşlanmış nohut
250 gr. taze börülce
250 gr. taze börülce
1 adet haşlanmış tavuk budu
1 su bardağı toz tarhana
3 adet sivri biber
3 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 su bardağı toz tarhana
3 adet sivri biber
3 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Hazırlanışı:
İlk olarak börülceleri minik minik doğrayın. 2 su bardağı suda haşlayın. Suyunu süzün ve soğutun. Tarhanayı bir saat bu su ile ıslatın. Tencereye küp doğranmış domatesleri, biberi, sarımsakları koyun soteleyin. Haşlanmış tavuk etlerini,börülceyi, ıslattığınız tarhanayı 4 su bardağı su ilavesi ile 10-15 dakika pişirin. Tuzu, nohutu ve pul biberi ilave edin. Zeytinyağını kızdırıp üzerine gezdirin, servis yapın. Afiyet olsun.
Hazırlanışı:
İlk olarak börülceleri minik minik doğrayın. 2 su bardağı suda haşlayın. Suyunu süzün ve soğutun. Tarhanayı bir saat bu su ile ıslatın. Tencereye küp doğranmış domatesleri, biberi, sarımsakları koyun soteleyin. Haşlanmış tavuk etlerini,börülceyi, ıslattığınız tarhanayı 4 su bardağı su ilavesi ile 10-15 dakika pişirin. Tuzu, nohutu ve pul biberi ilave edin. Zeytinyağını kızdırıp üzerine gezdirin, servis yapın. Afiyet olsun.
0 Yorumlar