Tarte au Citron olarak da bilinen Fransız Limonlu Tart, hem sade hem de zarif olan klasik bir Fransız tatlısıdır. Keskin bir limon muhallebi ile doldurulmuş tereyağlı bir kabuktan oluşur. Turta tipik olarak, tereyağı ve unla yapılan, ufalanan ve kısa dokulu bir hamur işi türü olan kısa hamurlu hamur işi ile yapılır.
Limonlu muhallebi dolgusu limon suyu, şeker, yumurta ve tereyağı ile yapılır. Malzemelerin kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine ısıya dayanıklı bir kaseye yerleştirildiği bir pişirme yöntemi olan bir çift kazan veya benmaride pişirilir. Bu yöntem, muhallebinin kesilmeden nazikçe ve eşit şekilde pişmesini sağlar.
Mükemmel bir Fransız Limonlu Tart yapmanın anahtarı, dolgu için taze limon kullanmaktır. Limonların asitliği muhallebiye keskin ve canlandırıcı bir tat katar ve ekstra tat ve aroma için kabuğu rendesi eklenebilir. Tarta zengin ve tereyağlı bir tat kattığı için kabuk da tereyağı ile yapılmalıdır.
Kabuk kör-pişirilip dolgu piştikten sonra, limonlu muhallebi kabuğun içine dökülerek ve birkaç dakika pişirilerek tart toplanır. Pişirdikten sonra, tart servis yapmadan önce buzdolabında soğutulmalıdır. Genellikle soğutulmuş olarak servis edilir ve üzerine pudra şekeri serpilerek veya üzerine limon sosu gezdirilerek süslenir.
İçindekiler:
Pasta için:
- 1 tam ve 1/4 su bardağı çok amaçlı un
- 7 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, soğutulmuş
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı soğuk su
Limon Dolgusu için:
- 2/3 su bardağı toz şeker
- 2 büyük yumurta
- 3 büyük yumurta sarısı
- 8 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1/4 su bardağı taze krema
- 2/3 su bardağı taze limon suyu
- 4 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Pasta Yapımı
- Bir karıştırma kabında un, şeker ve tuzu birleştirin.
- Bir pasta kesici veya mutfak robotu kullanarak soğutulmuş tereyağını kaba kuma benzeyene ve birkaç bezelye büyüklüğünde tereyağı hala görünür olana kadar kesin.
- Karışımın üzerine soğuk su serpin ve bir arada tutan bir top oluşturana kadar birkaç kez hafifçe fırlatın.
- Hamuru iki topa bölün, kalın disk şekillerine hafifçe yassılaştırın, plastik sargıya sarın ve üzerinde çalışmadan önce birkaç saat soğutun.
- Fırınınızı 375 F'ye ısıtın ve 10 inçlik yivli bir tart tavası alın.
- Hamuru açın ve tepsiye sığacak şekilde kesin.
- Hamuru tepsinin altına ve kenarlarına gelecek şekilde yerleştirin.
- Hamuru parşömen kağıdı ile hizalayın ve turta ağırlıkları veya kuru fasulye ekleyin.
- 15 dakika pişirin, ardından tart ağırlıklarını çıkarın ve 5 dakika daha pişirin.
- Limon dolgusunu hazırlarken pasta kabuğunun soğumasını bekleyin.
Limon Dolgusu Yapılışı
- Doldurmak için, bir çift kazan veya orta boy bir tencerede kaynayan su ayarlayın.
- Benmarinin üst kısmında tereyağı ve taze kremayı karıştırın.
- Ayrı bir tavada yumurta, yumurta sarısı ve şekeri benmari usulü çırpın.
- Limon suyunu ilave edip 3 dakika pişirin.
- Limon kabuğu rendesi ve tereyağı-krema fraîche karışımını ekleyin ve 3 dakika daha pişirin.
- Hazırlanan hamur kabuğuna limon dolgusunu dökün ve 25-30 dakika veya altın rengi kahverengi olana ve dolgu sertleşene kadar pişirin.
- Oda sıcaklığında veya buzdolabından soğutulmuş olarak servis yapmadan önce tartın 15 dakika soğumasını bekleyin.
Fransız Limonlu Tart, yapması kolay ama zarif olan klasik bir Fransız tatlısıdır. Keskin limon muhallebi dolgusu ve tereyağlı kabuğun mükemmel bir karışımıdır. Mükemmel bir Fransız Limonlu Tart yapmanın anahtarı, taze limon ve tereyağı kullanmaktır. Genellikle soğutulmuş olarak servis edilir ve üzerine pudra şekeri serpilerek veya üzerine limon sosu gezdirilerek süslenir. Bir deneyin ve hayal kırıklığına uğramayacaksınız.
Fransız Limonlu Tart |
0 Yorumlar