Meşhur Karaman Kebabı Tarifi

Karaman yöresine ait meşhur bir lezzet; Karaman kebabı. Karamanlıların öve öve bitiremedikleri bu güzel kebabı evinizde sizler de hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri tek tek özenle derlenmiş Karaman Kebabı biraz zahmetli görünebilir fakat lezzetinin buna değeceğine emin olabilirsiniz. Mutfakta vakit geçirmesini seven insanlar için uzun, zahmetli tarifler birer nimettir..
Malzemeler: 
  • 1,5 kg et (but tarafından)
  • 1 adet soğan
  • 1 sap kereviz yaprağı
  • 1 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 3 adet defne yaprağı
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 4-5 adet karabiber tanesi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Et suyu
  • Tuz


Hazırlanışı: 
Kebabımız için ilk olarak geniş bir tabağa kereviz ve defne yapraklarını, karabiber tanelerini, kıyılmış maydanozu serpin. Üstüne iri parçalar halinde doğranmış eti yayın. Sirkeyi döktükten sonra etin üstünü ince dilimlerle doğranmış soğan ve sarımsakla örtün. Eti bir gece bu terbiyenin içinde dinlendirin. Domates salçasını bir yemek kaşığı et suyunda eritip, zeytinyağıyla birlikte bir tencereye koyun. Zeytinyağı ısınınca et parçalarını alıp, tencereye ekleyin. Eti karıştırarak pembeleşene dek kavurun. Et kavrulunca terbiyesiyle birlikte tenceredeki etin üstüne dökün. Üstü kazınmış havucu da kattıktan sonra tuzunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Yemeği orta ateşte pişirin. Et piştikten sonra delikli kepçe ile alıp servis tabağına yerleştirin. Havucu dilimleyip tabağı süsleyin. Kalan salçayı süzgeçten geçirin ve yemeğin üstüne döküp servis yapın. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar