Eskişehir Sütlü Taze Fasulye Tarifi

Bildiğiniz taze fasulye diğer adıyla ayşe kadın fasulye tariflerini unutun. Eskişehir yöresinden nefis sütlü taze fasulye tarifi size bambaşka bir lezzet kapısı açacak. Ayrıca bu fasulye zeytin yağı değil tereyağı ile yapılmakta. Pek çok yönüyle alışkanlıkların dışında bir fasulye ama sofranızda vazgeçilmez bir yeri olacağına eminiz. Eskişehir yöresinin bu nefis tarifi için işte ihtiyacınız olan malzemeler ve nasıl yapılacağı;
Malzemeler:
  • 500 gram fasulye
  • 500 ml süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Sütlü fasulye tarifimize başlamadan önce fasulyelerin kenarları güzelce alınır alınır, kılçıkları temizlenir. Bir parmak eninde doğranır. Kaynayan suya atılır, yumuşayana kadar haşlanır, suyu süzülür, soğuk sudan geçirilir. Tavaya tereyağı konur, eriyince fasulyeler atılır, 5 dakika çevrilir, sonra yumurtalar kırılır, karıştırılır. Yumurtalar donunca süt eklenir, ateş kısılır, kapak kapatılır. Sütü çekene kadar pişirilir. Daha sonra ateşten almadan hemen önce tuz ve pul biber eklenir. Afiyet olsun.
Eskişehir Sütlü Taze Fasulye Tarifi

Yorum Gönder

0 Yorumlar