* 2 kaşık yağ
* 1,5 kaşık un
* 1 adet soğan
* 2 diş sarımsak
* 3-4 dal kereviz
* 1 adet havuç
* 1 kaşık salça
* 2 bardak et suyu
* 1 çay kaşığı şeker
* 1,5 kaşık un
* 1 adet soğan
* 2 diş sarımsak
* 3-4 dal kereviz
* 1 adet havuç
* 1 kaşık salça
* 2 bardak et suyu
* 1 çay kaşığı şeker
* Karabiber
* Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle rendelenmiş soğan yağ ile kavrulur. Sonra küçük doğranmış havuç, kereviz ve sarımsak konur. Un ilave edilip biraz karıştırılır sonrasında salça, et suyu ve şarap konup pişirilir. Bir kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Tuz, kara biber ve şeker atılır.
Not: Bu sos, et makarna ve haşlama sebzelerde kullanılır.
Hazırlanışı:
Öncelikle rendelenmiş soğan yağ ile kavrulur. Sonra küçük doğranmış havuç, kereviz ve sarımsak konur. Un ilave edilip biraz karıştırılır sonrasında salça, et suyu ve şarap konup pişirilir. Bir kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Tuz, kara biber ve şeker atılır.
Not: Bu sos, et makarna ve haşlama sebzelerde kullanılır.
0 Yorumlar