Nefis Beşamelli Pirzola Tarifi

Kategori: Et ve Tavuk Yemekleri
Malzemeler:
* 10 adet kuzu veya koyun pirzola
* 1,5 su bardağı süt
* 2 adet yumurta
* 2 kaşık margarin
* 3 kaşık kadar un
* 1 çorba kaşığı rende kaşar peyniri
* 1 su bardağı zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber
Hazırlanışı:
İlk olarak beşamel sosu hazırlanır: margarin ile un hafif pembe kavrulur. Süt ekleyerek koyu muhallebi gibi pişirilir. Ilıyınca yumurtalar kırılır. Tuz ve rende kaşar peyniri güzelce karıştırılır. Pirzolalara tuz ve karabiber serpilir. Zeytin yağında kızartılarak pişirilir (Dilerseniz ayçiçek yağıda kullanabilirsiniz.). Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır. Daha sonra pirzolaların iki tarafı, hazırlanan beşamel salçasına batırılıp yağda pembe olarak kızartılır. Saplara yaldız kağıt veya püsküllü kağıt sarılıp süslenir. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar