Pratik Hurma Tatlısı Tarifi

Şerbetli tatlılar arasında kalbura bastı ile karıştırılan, pek çok kişinin adını bilmese de tadını çok iyi bildiği tat; hurma tatlısı. Diğer şerbetli tatlılara göre birazcık daha hafif ama lezzet olarak daha hafif değildir. Özellikle kaliteli malzemeler kullanıldığında misafirlerinize lezzet şöleni yaşatabilirsiniz. Yapılışı ise tahmin ettiğinizden çok daha kolay. 
Malzemeler:
  • 250 gram tereyağ
  • 1 bardak çekilmiş ceviz içi
  • 5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1/4 limon suyu
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 kahve kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
Yapılışı:
Genişçe bir kapta tereyağ, zeytinyağ, limon kabuğu rendesi, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu karıştırılır. Daha sonra elenmiş un ve çekilmiş ceviz konup yoğrulur ardından cevizden küçük parçalara ayrılıp rendenin ince tarafına bastırılır, kıvrılır (hurma şekli verilir). Tepsiye dizilerek fırında pembe renkte pişirilir. Henüz sıcakken ılık şuruba atılır.  Afiyet olsun.

Şurubun hazırlanışı: 
Tencerede 3 bardak şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınır. Limon suyu katılıp biraz koyulaşınca ateşten alınır. (şurubu hamurdan daha önce hazırlayınız.)
hurma tatlısı nasıl yapılır

Yorum Gönder

0 Yorumlar