Malzemeler:
*500 gram ıspanak
*3 çorba kaşığı pirinç
*2 çorba kaşığı tane sumak
*1 adet soğan
*2 çorba kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı tatlı kırmızıbiber
*2 çorba kaşığı tane sumak
*1 adet soğan
*2 çorba kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı tatlı kırmızıbiber
*Sıvıyağ
*Karabiber
*Tuz
Yapılışı:
Öncelikle sumağı 1 çay bardağı ılık suda bekletin. Doğranmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun, ardından salçayı ekleyip karıştırın. Ispanağı doğrayıp ekleyin ve orta ateşte kavurun. Baharatları, tuzu ve yeterince suyu katın. Kaynamaya başlayınca pirinçleri ekleyin. Pirinçler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Sumağın suyunu çorbaya ekleyin. Kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Afiyet olsun.
*Karabiber
*Tuz
Yapılışı:
Öncelikle sumağı 1 çay bardağı ılık suda bekletin. Doğranmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun, ardından salçayı ekleyip karıştırın. Ispanağı doğrayıp ekleyin ve orta ateşte kavurun. Baharatları, tuzu ve yeterince suyu katın. Kaynamaya başlayınca pirinçleri ekleyin. Pirinçler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Sumağın suyunu çorbaya ekleyin. Kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Afiyet olsun.
0 Yorumlar