Yapılışı:
Öncelikle lahana yaprakları ince ince doğranır. Küçük küçük doğranan soğan ve reyhan gibi farklı farklı bitkilerde büyük küplere koyulur. İçerisine bolca su eklenir. Ekşi bir hamur hazırlanır ve bunlar hamuru içine atılır. Üzeri sıkıca kapatılarak kışa saklanır. Kışın kemikli et (Özellikli bel kısım eti ve kuyruk kısmı) dövme ile pişirilir. Üzerine tereyağı mutlaka dökülür. Afiyet olsun.
Öncelikle lahana yaprakları ince ince doğranır. Küçük küçük doğranan soğan ve reyhan gibi farklı farklı bitkilerde büyük küplere koyulur. İçerisine bolca su eklenir. Ekşi bir hamur hazırlanır ve bunlar hamuru içine atılır. Üzeri sıkıca kapatılarak kışa saklanır. Kışın kemikli et (Özellikli bel kısım eti ve kuyruk kısmı) dövme ile pişirilir. Üzerine tereyağı mutlaka dökülür. Afiyet olsun.
0 Yorumlar